Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

"Το όραμα για τη Φυσική Αγωγή μέσα από την πρόκληση της αξιολόγησης"

Στο  ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ για τον εορτασμό των 30 χρόνων προσφοράς στη Φυσική Αγωγή (ΦΑ) και στον Αθλητισμό, θα διεξαχθεί το 6ο  FORUM της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής (Ε.Α.Φ.Α.) την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, και ώρες 09:00-14:00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) . Το FORUM θα είναι αφιερωμένο στο επίκαιρο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και στη στρατηγική για την αναβάθμιση του μαθήματος ΦΑ αξιοποιώντας τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση.     
Η Φυσική Αγωγή σήμερα φαίνεται ότι περνά τη βαθύτερη κρίση και αμφισβήτηση στην ύπαρξή της ως μάθημα του σχολικού αναλυτικού προγράμματος. Η ανάγκη για τον επαναπροσδιορισμό της και η δημιουργία ενός οράματος για το τι ΦΑ θέλουμε μέσα από τη σημερινή συγκυρία των γενικότερων αλλαγών στην εκπαίδευση, μπορεί ν’ αποτελέσει σημείο εκκίνησης  για μια ρεαλιστική αποτίμηση της πραγματικότητας και ένα μεσο-μακροπρόθεσμο προγραμματισμό επίτευξης συγκεκριμένων στόχων σε θεσμικό, διοικητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.
Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού αποτελεί θέμα υψηλής προτεραιότητας των αλλαγών στην εκπαίδευση. Ωστόσο, το όλο εγχείρημα αντιμετωπίζεται με προκατάληψη και δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για την επιτυχία του. Με αφετηρία τη θέση ότι η αξιολόγηση αποτελεί βασική παράμετρο ελέγχου της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου στη ΦΑ, το 6ο FORUM της ΕΑΦΑ θα επικεντρωθεί:
  • (α) Στην αποτύπωση του οράματος για τη ΦΑ που θέλουμε και της στρατηγικής για την επίτευξή του.
  • (β) Σε θέματα που αφορούν στη διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού ΦΑ με βάση το ισχύον προεδρικό διάταγμα.
Με την  πεποίθηση ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας μια καλύτερη ΦΑ κι ότι η αξιολόγηση μπορεί να αποτελέσει συστατικό της προσπάθειας επανεκκίνησης του μαθήματος, σας καλούμε να παρευρεθείτε στο 6o FORUM της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής. Οδηγίες συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.   
Με εκτίμηση
Γιώργος Τζέτζης
Αναπ. Καθηγητής
ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ
Πρόεδρος Ε.Α.Φ.Α.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.eafa.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου