Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας (5-10-2015)

Με κινητικές, εικαστικές και οπτικοακουστικές δραστηριότητες απασχολήθηκαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που θεσμοθέτησε το 2014 το Υπουργείο Πολιτισμού- Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα:
«Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»
Οι σχεδιασμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην αυλή του σχολείου, στην αίθουσα προβολών του πολυχώρου πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ και στο καταπράσινο περιβάλλον του πάρκου της πόλης μας. Η συμμετοχή των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου ήταν καθολική. Οι μαθητές με κυκλικό τρόπο μετέβαιναν στους τρεις σταθμούς δραστηριοτήτων αποκομίζοντας τα ιδιαίτερα στοιχεία που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει. Στις δράσεις κυριάρχησαν οι έννοιες της ομαδικότητας, της συνεργασίας χωρίς διακρίσεις, του σεβασμού, της ισότητας, της αποδοχής στην διαφορετικότητα, της προσπάθειας, της τιμιότητας κ.ά. 
Πολύ χρήσιμη υπήρξε η συμμετοχή των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Νάουσας στις παραπάνω δεξιότητες. Οι μαθητές και οι καθηγητές του EEEEK Νάουσας, δίδαξαν στους μαθητές του Λαππείου το άγνωστο για αυτούς άθλημα των παραολυμπιακών αγώνων boccia. 
Εύχομαι η παρεμβατική δυναμική του σχολικού αθλητισμού που αποδεδειγμένα αναπτύσσει ισόρροπα τον μαθητικό πληθυσμό να συνεχίσει να εμπνέει τους γυμναστές κ' τις γυμνάστριες !!! 
                                                                                                                     
 Θεοδώρα Μαυρίδου












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου