Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η Φυσ.Αγωγή στο Λάππειον Γυμνάσιον Ναούσης τη διάρκεια του Μεσοπολέμου 1925-1940


 Με σημαντικά παιδαγωγικά και  ιστορικά στοιχεία παρουσιάσθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 στην  Επιστημονική Ημερίδα της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας & Πολιτισμού του Ν. Ημαθίας, η ανακοίνωση με τίτλο : “Η Φυσική Αγωγή στο Λάππειον Γυμνάσιον Ναούσης 1925-1940”  από την Γυμνάστρια  του σχολείου κ. Μαυρίδου Θεοδώρα.
Η παρουσίαση αφορούσε την διδασκαλία του μαθήματος της γυμναστικής κατά το Μεσοπόλεμο στο ιστορικό Λάππειον Γυμνάσιον Ναούσης. Περιείχε σημαντικές πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, την επιστημονική καθοδήγηση, τα αντικείμενα διδασκαλίας, το αγωνιστικό και γυμναστικό πρόγραμμα των Γυμναστικών επιδείξεων, με τις κοινωνικές διαστάσεις της εκδήλωσης, τους ενδοσχολικούς και διασχολικούς αγώνες της εποχής  αλλά και στοιχεία που αφορούσαν  τον χώρο του μαθήματος, την ενδυμασία των μαθητών-τριών και πολλά βιογραφικά στοιχεία των γυμναστών που δίδαξαν στο Λάππειο την εποχή 1925-1940.
Το αξιόλογο υλικό συγκεντρώθηκε από τις συνεντεύξεις παλιών υπερηλίκων σήμερα, μαθητών του Λαππείου, από πρωτότυπες φωτογραφίες, τον τύπο της εποχής  και τα πρακτικά συνεδριάσεων του συλλόγου καθηγητών.  
Η ανακοίνωση αποτελεί ένα τμήμα της πολύμηνης έρευνας για την 90χρονη ιστορία του Λαππείου Γυμνασίου που διενεργείται  σε συνεργασία με τον φιλόλογο κ. Μάλλιο Γεώργιο.
Η επιστημονική επιτροπή εκφράστηκε με πολύ θετικά σχόλια για την αρτιότητα της παρουσίασης και της έρευνας γενικότερα  η οποία παρέχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στους μαθητές  του σχολείου και την πόλη μας.
Το κείμενο της ανακοίνωσης θα δημοσιευθεί στο περιοδικό «ΧΡΟΝΙΚΑ» της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας & Πολιτισμού του Ν. Ημαθίας.  
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης, η Δήμαρχος Βέροιας, Δ/ντες Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακοί, Ιστορικοί και Εκπαιδευτικοί και του Νομού Ημαθίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου