Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

18th International Congress European Committee for Sport History 16 - 18 October 2014   Edessa, Greece


                                        Mavridou Theodora and Hadjistyllis Konstandinos 
Presentation :
The contribution of Physical Education teacher Ioannis Tzanavaras to the education of the young people of Naoussa during the German occupation (1941-1945) 

Topics to be covered 1. Sports in education in antiquity 2. Sports in Education in modern times 3. The historical evolution of school physical education 4. Olympic and athletic education 5. Political Systems and sports in education 6.  Philosophical aspects and sports in education. 7.  The relationship between religion & sports in education 8. Open sports history sessions

Η μελέτη της ανάπτυξης του αθλήματος από την αρχαιότητα ως το μέλλον είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του XVIII Διεθνoύς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ιστορία του Αθλητισμού (cesh edessacity  www.cesh-site.eu). Η κοινωνικο - ιστορική έρευνα για την εκπαίδευση στον αθλητισμό στις διάφορες εποχές θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε καλύτερα την κοινωνική, θρησκευτική, πολιτική, οικονομική και ανθρώπινη διάσταση των αλλαγών που έχουν παραχθεί σε αυτές τις στιγμές του μετασχηματισμού των κοινωνιών μας μέσω της εκπαίδευσης.
Το συνέδριο θέλει να τονώσει τη συμμετοχή και την ανταλλαγή των απόψεων μεταξύ των ειδικών της Ευρώπης, καθώς και των διεθνών ερευνητών. Στόχος είναι η συγκριτική ανάλυση και αντίθεση προβληματισμών σχετικά με το ρόλο της εκπαίδευσης στον αθλητισμό και των σωματικών δραστηριοτήτων σε διάφορες περιόδους της ιστορίας. Αυτή η πολυδιάστατη θεώρηση της έννοιας της ιστορίας που συνδέεται με τον αθλητισμό θα πρέπει να είναι σε θέση να μελετηθεί από μια ευρεία χρονολογική προοπτική καθώς και από την προσέγγιση από την σκοπιά των τοπικών, εθνικών και διεθνών μελετών.



                                   



                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου