Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Αθλητισμού - Έδεσσα 15-18/10/2014


Στην Έδεσσα το διάστημα 15-18 Οκτωβρίου 2014 οργανώνεται το 18ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Αθλητισμού.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι Τα Σπορ στην Εκπαίδευση από την Αρχαιότητα έως σήμερα και περιλαμβάνει προφορικές εισηγήσεις, διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές και στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων. Οι σύνεδροι που θα συμμετέχουν προέρχονται από την Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Καζακστάν, Αλγερία, Λευκορωσία, Γαλλία, Βραζιλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αγγλία και φυσικά από την Ελλάδα και είναι Πανεπιστημιακοί διεθνούς φήμης. 
Στις 16 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ. μεταξύ των ομιλητών είναι οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής από τη Νάουσα, Μαυρίδου Θεοδώρα και Χατζηστυλλής Κων/νος με εισήγηση που αφορά τη συμβολή του καθηγητή γυμναστικής Τζαναβάρα Ιωάννη στην εκπαίδευση των νέων στη Νάουσα της κατοχής (1941-1945). 
Στο περιθώριο των συναντήσεων οργανώνονται εκδρομές στην Αρχαία Έδεσσα, την Βεργίνα και την Πέλλα ενώ το συνέδριο οργανώνεται μέσα στην καρδιά της Έδεσσας, το Πάρκο Καταρρακτών και το Μουσείο Νερού Έδεσσας. Παράλληλα εγκαινιάζεται μια μοναδική έκθεση για την ιστορία του Μαραθωνίου στο Παλιό Παρθεναγωγείο της Έδεσσας, στην ιστορική συνοικία Βαρόσι ενώ για τις 18 Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Έδεσσας, οργανώνεται ο 1ος Νυχτερινός Δρόμος του Νερού στις παραποτάμιες διαδρομές όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Πρόγραμμα Συνεδρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου