Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η νικήτρια φωτογραφία στον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας βουνού στον κόσμο

Σχεδόν 2.600 φωτογράφοι από 100 χώρες συμμετείχαν τον περασμένο Οκτώβριο στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας International Mountain Summit (IMS) Photo Contest by DJI 2015 που έλαβε χώρα στην πόλη Μπρεσανόλε ή Μπρίξεν στις Ιταλικές Δολομιτικές Άλπεις, διεκδικώντας το διάσημο βραβείο KIKU Photo Award.

Οι διοργανωτές, δικαίως, υποστηρίζουν ότι αυτός ο διαγωνισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους -αν όχι ο μεγαλύτερος- διαγωνισμός φωτογραφίας στον κόσμο, εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στην φωτογραφία βουνού.
Ο διαγωνισμός είχε ως σύνθημα «Mountain.Faces» («Βουνό.Πρόσωπα»), και αποσκοπούσε να προβάλλει την προσωπική οπτική των βουνών σε όλες τους τις εκφάνσεις, καθώς και φωτογραφίες εκείνων που έχουν ανέβει στις κορυφές τους ή των ανθρώπων που κατοικούν στις πλαγιές τους.

«Βουνό.Πρόσωπα»: Τα βουνά σ’ ολόκληρο τον κόσμο έχουν να μας διηγηθούν ιστορίες για αναρριχητές που σκαρφαλώνουν σε ορθοπλαγιές, για ορειβάτες που εκτίθενται σε αντίξοες συνθήκες, για ανθρώπους που ζουν στις πλαγιές τους ανάμεσα σε ποικιλόμορφους βραχώδεις σχηματισμούς, και αγωνίζονται σε καθημερινή βάση για την επιβίωσή τους ενάντια στις δυνάμεις της Μητέρας Φύσης.


Η νικήτρια φωτογραφία του διαγωνισμού IMS Photo Contest 2015 και του βραβείου των 3.000 ευρώ της Ιταλίδας Lara Campostrini


http://hikingexperience.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου