Κινητικές δημιουργίες

"Ο ρυθμός είναι η μετρήσιμη απελευθέρωση της ενέργειας, που συγκροτείται από επαναλαμβανόμενες ενότητες χρόνου. Υπάρχει μια στενή σχέση ρυθμού ανάμεσα στην μουσική και την κίνηση. Η ρυθμική δομή στην μουσική συνδέεται με την ρυθμική δομή στην κίνηση και με λίγες εξαιρέσεις, τα παιδιά αγαπούν και τα δύο. Απολαμβάνουν την μελωδική αλληλουχία των beats, που χαρακτηρίζει τη μουσική και την ευκαιρία να την εκφράσουν μέσα από την κίνηση''


Gallahue,2002Χρήση ρυθμικών αξιών σε βασικές χορευτικές δεξιότητες – Πρακτική εφαρμογή
Παράδειγμα Ρυθμικού - Κινητικού Προγράμματος: "Φραγκοσυριανή''

Σύνθεση μουσικής φράσης σε μέτρο 4/4 σε κινητικές ρουτίνες ελεύθερου σώματος που περιέχει στοιχεία μετακινήσεων στον χώρο με: βήματα, βήματα chacce, με αλλαγή μετώπων - κατευθύνσεων,  με στοιχεία ισορροπίας και στροφής. 

Στοιχεία θεωρίας της μουσικής και ρυθμικές ασκήσεις με μπάλα σε ομάδα ή ατομικά.Ευχαριστώ θερμά τις μαθήτριες Έλενα, Κλαίρη, Ερμίνα και Σοφία που αφιέρωσαν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διδασκαλία αυτή. Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω στην συνάδελφο καθηγήτρια Φωτούλα Αλεξίου για την λήψη και επεξεργασία του ψηφιακού υλικού.
                                                                                                                        Θεοδώρα Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου