Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Η Βούλα Πατουλίδου συζήτησε με μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας.


 Μια μοναδική και με πολλαπλά οφέλη εμπειρία έζησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λαππειου 1ου Γυμνασίου Νάουσας την Τρίτη 2-3-2021 στη διαδικτυακή κουβέντα με την χρυσή ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου.  

Η γνωστή σε όλους πρωταθλήτρια απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών που αφορούσαν στην έννοια της προσπάθειας, στις θυσίες της προσωπικής της ζωής και γενικότερα την εξέλιξη της αθλητικής της διαδρομής, μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Ειδικότερα όμως, οι αναφορές της, στις αθέατες πλευρές του αθλητισμού, όπως η σεξουαλική παρενόχληση αθλητριών (με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου) και η μάστιγα από τη χρήση αναβολικών στον αθλητισμό, καθήλωσαν τους μαθητές αποκομίζοντας τρόπους αντιμετώπισης και αποφυγής τέτοιων συμπεριφορών. Αναμφίβολα, η τηλε-παρουσία της κ. Πατουλίδου διαπαιδαγώγησε και καλλιέργησε την ιδιοσυγκρασία των παιδιών και ….ίσως στο μέλλον, κάποια από αυτά να εξελιχθούν σε αθλητές  και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. 

Η δραστηριότητα εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021, οι οποίες λόγω της πανδημίας πραγματοποιούνται διαδικτυακά στο σχολείο μας κι έχουν γνωστικό - παιδαγωγικό χαρακτήρα.  

Την Ολυμπιονίκη καλωσόρισε η Διευθύντρια του Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας κ. Μαρία Ζερβάκη, ενώ την συζήτηση τίμησαν με την τηλε-παρουσία τους οι κ.κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Ημαθίας, Ράπτης Γεώργιος , Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών Φυσικής Αγωγής του 3ου ΠΕΚΕΣ και οι κ.κ. Δημητριάδου Λένα, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων του νομού Ημαθίας και Αλεξίου Φωτεινή, υποδιευθύντρια και καθηγήτρια πληροφορικής.   

Θεοδώρα Μαυρίδου  
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου